Сервизи за климатици

Ако не може да се справите сами с изборът на климатик за вашия дом тази статия е точно за вас. Може би най важното при закупуване на климатик е това да бъде направена разумна покупка от гледна точка на няколко различни фактора. Това са енергийната ефективност – която е пряко свързана с разходите , технологията по която е произведен тоест как  функционира даден климатик , а също така и мястото  и начинът на монтаж .

Много е важно избирането на климатик да бъде съобразено със съответното помещение , като се има в предвид : площта , изложението , дали мястото е с добра топлоизолация или не. Тоест опитайте да съобразите изборът на отоплителен уред с характеристиките на помещението , а не толкова с цената и вашите предпочитания . Разбира се няма как да пренебрегнем цената , но за максимална ефективност на вашата покупка  опитайте се да не поставяте цената на първо място. В крайна сметка изборът на високоефективен климатик ще ви спести разходи в бъдеще .

Освен особеностите на мястото , уверете се , че сте се запознали с различните видове климатични системи , за да решите коя би била най подходяща за вашите нужди. Има доста видове , но добре познати са климатици от стенен тип , прозоречен тип , а също така и централен климатик . Ако се нуждаете от отоплителен уред за единична стая , то прозоречния тип е идеален за вас . Друг тип са така наречените сплит системи , чието име говори , че те са от две части  (от сплит – английската дума split – разделям) – едната от външната страна на стената , а другата от вътрешната . Този вид е подходящ за охлаждане / отоплението на една или две стаи от дома ви . За повече от 2 стаи , или по-голямо помещение се използват компактният вид климатици .

Централният тип или така наречената централна климатизация се използва при големи сгради или помещения като например хотели , фитнес зали , кино зали и други .

За да работи ефективно и за да има дълг живот вашият електроуред се нуждае от периодично техническо обслужване . Като профилактиката ще ви осигури дълго и безпроблемно използване . След адекватно направен избор на отоплителна система , това което се изисква от вас е правилна експлоатация (като например редовно почистване на филтрите) и периодична профилактика . Това ще ви осигури прохлада през лятото и уют през зимата.

За ваше удобство тук може да намерите едни от най – добрите сервизи за климатици в град София.

Сервизи за климатици – какво предлагат?

  • Проблеми с топлообменниците
  • Проблеми при стартиране на климатици
  • Загасване на климатик